Wanneer een shisha klaar maakt, is het shisha kopje klaarmaken misschien wel het belangrijkste stap. Hoe maak je een tabakskop klaar? Dat is een vraag die we vaak te horen krijgen. Een tabakskop klaar maken is eigenlijk helemaal niet zo lastig. In dit artikel vertellen we hoe je de perfecte shisha kopje klaar maakt voor je waterpijp! We gaan nu beginnen met je perfecte waterpijp klaarmaken. Ben benieuwd hoe je je shisha klaar maakt? Lees dat hier!

Stap 1: Een schone tabakskop

Je begint natuurlijk met een schone waterpijp kop. Je moet echt zorgen dat het shisha kopje schoon is, dat is belangrijk omdat we niet willen dat je de vorige smaak die in het kopje heeft gezeten kan proeven. Maak je waterpijp tabakskop schoon met water. Gebruik geen zeep of was middel.

Stap 2: De tabak zelf

Het is ook erg belangrijk om tabak te hebben dat van goed kwaliteit is. Wij raden je altijd aan om een hoogwaardig tabaksmerk te gebruiken zoals 7 Days of Adalya. De kwaliteit van je tabak bepaalt hoe je je shisha sessie ervaart.

Na dat je je waterpijp tabakskop schoon gemaakt hebt, moet je er ook voor zorgen dat het kopje droog is. Per shisha sessie heb je ongeveer 11 á 13 gram tabak nodig. Pak niet ineen keer zoveel tabak maar pak een beetje bij beetje.

Pak een beetje tabak met je hand en zorg dat je daar kleine stukjes van maakt in je vingers terwijl je het in je kopje laat vallen. Het moeten kleine stukjes zijn zodat er genoeg lucht door heen kan. Als je dikke klonten hebt zal er geen tot weinig lucht doorheen komen waardoor je je ervaring verstoort.
Blijf dat herhalen tot dat je waterpijp tabakskop goed gevuld is.

Wij raden je aan om het kopje niet helemaal tot de rand te vullen. Zorg ervoor dat je ongeveer een halve centimeter onder de rand blijft. Wanneer je je kopje helemaal tot de rand vult, dan komt de tabak tegen je aluminiumfolie/kaloud komen waardoor de tabak dus verbrandt omdat dat te warm wordt. Verbrandt tabak smaakt niet lekker.

Stap 3: De shisha kolen

We gaan nu naar de laatste stap voor waterpijp klaar te maken .Om te roken, moet je het tabak natuurlijk verwarmen. Daarvoor heb je waterpijp kolen nodig. Er zijn verschillende soorten waterpijp kooltjes. Je hebt Quick Light kooltjes en natuur kolen. Wij raden het altijd aan om natuurkolen te gebruiken. Wil je meer weten over waterpijp kolen? Klik hier om er meer over te weten te komen.

Aluminiumfolie

De meest voorkomende methode om het kopje af te sluiten is met folie. Dit gebeurt vooral bij mensen die thuis een shisha hebben.

Zorg dat je een stuk aluminiumfolie knipt. Dat is nodig om het over je waterpijp tabakskopje heen te doen. Het is aangeraden om een vierkantje uit te knippen zoals je kan zien in de foto hiernaast.

Doe daarna de aluminiumfolie strak over je shisha kopje heen. Het is belangrijk dat je het strak doet, want anders komt er lucht binnen in je tabakskop via de zijkanten. Waardoor je niet het effect krijgt waar we naartoe werken.

Vervolgens moet je gaatjes prikken in de folie aan de bovenkant van de folie. Prik ongeveer 20 gaatjes. Je kan er een leuk patroontje van maken als je dat wilt.

Nu kan jij je kolen op de folie doen en genieten van je perfecte tabakskop!

Lotus Kaloud

Met een Lotus Kaloud die we ChizaSmoke aanbieden is het een stuk makkelijker om te starten met roken. Het is belangrijk dat je hiervoor een kopje gebruikt die we via ChizaSmoke aanbieden. Maar als je een kopje hebt met een Lotus Kaloud dan kan je hiermee verder! Een Lotus Kaloud heeft veel voordelen. Je kunt bijvoorbeeld gebruiken maken van heat management, hiermee kan je bepalen hoeveel rook eruit je waterpijp komt. Nog een voordeel is dat je de smaaksensatie kan bepalen en aanpassen.

Een Lotus Kaloud gebruiken is heel erg makkelijk. Je plaatst namelijk de kaloud boven op je waterpijp tabakskop en doet daar vervolgens de kooltjes in. Daarna doe je de “deksel” van de kaloud op je shisha kopje en roken maar! Een stuk makkelijk en veel sneller dan wanneer je met aluminiumfolie werkt. We raden het aan om de deksel dicht te draaien wanneer je de shisha aan het opwarmen bent. Hierdoor wordt de kaloud sneller warmer. Is de shisha klaar? Draai de deksel dan halverwege.

We hopen dat je nu beter weet hoe je de perfecte tabakskop klaar maakt. Je waterpijp klaarmaken was nooit zo makkelijk. Enjoy.

Author admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *