Dus jij wilt shisha klaar maken? Top je zit goed! We gaan je hier vertellen hoe je een waterpijp klaar maakt. Mensen maken een shisha op verschillende manieren klaar. Wij gaan je de manier vertellen om de beste shisha klaar te maken zodat je de lekkerste smaak krijgt. Lees snel verder!

Op zoek naar een nieuwe shisha? Bekijk de beste waterpijp hier!

Stap 1: Maak je waterpijp schoon & klaar voor gebruik

Je moet natuurlijk je waterpijp eerst schoonmaken. Het is belangrijk om uit een schone shisha te roken. Want als je shisha niet schoon is, kun je geen zuivere rook krijgen en zal je dus een mindere goeie smaaksensatie hebben en minder dikke rook. Ook krijg je zo veel minder rook. Begin dus met het omspoelen van de waterpijp met water, maak de slang schoon en de stangen en dan we door!

Wil je weten hoe je een shisha schoonmaakt? Klik hier om daarmee over te lezen! Of bekijk hier de video “Hoe maak je een shisha schoon”.

Stap 2: Vul de shisha vaas met water

Het tweede stap is het vullen van de waterpijp vaas met water. Want tja, zonder water is het geen waterpijp hé. Zorg dat de stang van de waterpijp 1.5 tot 2 cm onder water zit. Het is maar een klein stukje wat onderwater hoeft. Zie de afbeelding hiernaast zodat je een idee hebt hoe ver het onder water moet. Ohja trouwens! Je kan de waterpijp ook vullen met ijsblokjes zodat je water nog kouder wordt. Hierdoor voelt de rook lekkerder in je keel.

Stap 3: Plaats de pijp op de vaas

Dit stap is heel simpel, eigenlijk moet de pijp op de vaas plaatsen nadat het gevuld is met water. Zorg ervoor dat het luchtdicht is, anders krijg je slechtere rook tijdens het roken en kan je minder goed aanzuigen. Dus zorg ervoor dat het lucht dicht is, dit doe je door de goeie rubbertjes etc. te gebruiken.

Stap 4: Sluit de slang aan je shisha

Sluit nu vervolgens de slang aan van je waterpijp. Zorg dat dat ook lucht dicht aangesloten is. Anders krijg je het weer dat je niet goed kan aanzuigen en krijg je dun rook.

Vergeet trouwens ook niet de metalen bakjes op je waterpijp te doen. (Dat is het bakje waar de kooltjes in kunnen vallen.

Stap 5: Je tabakskop plaatsen

Plaats je net klaargemaakte tabakskop/waterpijp kopje op de shisha. Zorg dat dat er goed op zit en er niet afvalt. Hier weer: Het is belangrijk dat dat ook luchtdicht is aangesloten.

Wil je trouwens weten hoe je tabakskop klaar maakt? Klik hier om daar mee over te lezen! Of klik hier om de video te bekijken “Hoe maak je een tabakskop klaar”.

Stap 6: Maak de kooltjes klaar

Er zijn twee verschillende soorten waterpijp kooltjes. Je hebt namelijk Quick light kooltjes en natuur kolen. Quick light kolen zijn vaak ronde kooltjes. Natuur kolen zijn meestal kleine vierkantjes. Het belangrijkste verschil is eigenlijk hoe snel ze aan gaan. De Quick light kooltjes kun je zo met een aansteker aansteken. De natuur kolen hebben meer tijd nodig om aan te gaan. Maar het voordeel van natuur kolen is dat ze een stuk langer meegaan dan Quick light kooltjes. Mensen vinden het vaak vervelend dat natuurkolen er lang over doen om aan te gaan, maar daar bestaat gelukkig een oplossing voor! Met een shisha kolen verhitter heb je zo je natuurkolen aan. De kolen aansteker kan je hier vinden. Je hebt je kooltjes dan binnen zo’n 10 minuten aan.

Nadat je kooltjes klaar zijn, plaats je ze boven op je waterpijp tabakskop. Als je gebruik maakt van aluminiumfolie op je shisha kopje, dan moet je de kooltjes regelmatig verplaatsen en omdraaien om de warmte goed over het kopje te verspreiden. Heb je daar helemaal geen zin? Kijk dan voor de mogelijkheden voor een waterpijp kaloud! Een Kaloud is een vervanging van aluminiumfolie en heeft daarnaast nog andere functies zoals heat management. Bekijk hier alle voordelen van een de shisha kaloud.

Stap 7: De waterpijp aanroken

En nu zijn we bij de allerlaatste stap belandt, de shisha aanroken. Eigenlijk één van de meest vervelende klusjes maar wat je eigenlijk moet doen is goed zuigen tot dat het tabak verhit is en je de smaak proeft en mooie rook krijgt. Heb je daar trouwens geen zin? En word je er moe van om elke keer de shisha weer aan te roken. Probeer dan een luchtmotor! Een luchtmotor is een motor die de shisha voor je aan doet. Je plaats de slang over de buis van de motor en laat de motor het werk voor je doen.

Geniet van je shisha!

Author admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *