Wil je een waterpijp klaarmaken dan is het noodzakelijk om hiervoor over waterpijp kooltjes te beschikken. Dit spreekt natuurlijk voor zich, zonder kooltjes is het namelijk onmogelijk om jouw tabak aan te krijgen. Wat veel mensen niet weten is dat er verschillende kooltjes bestaan. In dit artikel willen wij jou wat meer laten zien over de kooltjes. We laten je zien wat de verschillen tussen de kooltjes zijn en wat je kunt doen om de kooltjes zo goed mogelijk aan te krijgen. Op die manier zul jij ook je waterpijp optimaal in gebruik kunnen nemen.

Wat is het verschil tussen shisha kolen?

Zoals we al kort hebben vermeld zijn er verschillende shisha kooltjes die je kunt kiezen voor jouw shisha. Over het algemeen kunnen we de kooltjes indelen in twee verschillende groepen. Je kunt op de eerste plaats kiezen voor de natuurlijke kooltjes. Deze kooltjes zijn vaak gemaakt van enkel en alleen koolstof, je kunt ze een beetje vergelijken met BBQ kooltjes. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor instant kooltjes. Deze kooltjes gaan sneller aan. Dit zorgt er dus voor dat je sneller in staat bent om jouw waterpijp klaar te maken. Over het algemeen zijn de instant kooltjes binnen een enkele minuutjes op de juiste temperatuur en kun je ze direct op je kopje leggen om het tabak te verwarmen. Bij de natuurlijke kooltjes duurt het 10 minuten met een kolenbrander om de kooltjes aan te krijgen.

De smaak van de kooltjes

Je vraagt je waarschijnlijk af welke kooltjes er beter zijn als het aankomt op de smaak. Dit is erg lastig te zeggen, smaak is namelijk altijd relatief. Echter vinden de meeste mensen dat de natuurlijke kooltjes toch een bete smaak hebben. natuurlijke kooltjes stellen je namelijk in staat om de echte smaak van de tabak te proeven. Bij de instant kooltjes komt er toch altijd een smaak doorheen die niet altijd even lekker is. Deze chemische stoffen maskeren de smaak van de tabak. Dit is de reden dat sommige mensen van instant kooltjes hoofdpijn kunnen krijgen, al hangt het volledig af van de persoon. Het is dus echt afhankelijk van wat je zelf het prettigste vindt. Voor de smaak  kies je het beste voor de natuurlijke kooltjes, maar hier moet je wel gelijk meer geduld voor hebben. Vergeet niet dat je met natuurkolen langer kunt genieten van je waterpijp.

De vorm van de kooltjes

Los van de verschillende soorten kooltjes zit er ook nog eens verschil tussen de vorm van de kooltjes. De kooltjes komen voor in meerdere vormen. Over het algemeen zijn quick light kooltjes rond. Natuurkolen zijn over het algemeen blokvormige kooltjes. Het voordeel hiervan is dat je deze wat makkelijker naar de rand kunt leggen als de shisha te sterk wordt. Bij beide soorten gebruik je vaak 2 á 3 kooltjes. Het is aan te raden om de kooltjes te verplaatsen zodat het tabak overal verwarmt wordt als je gebruik maak van aluminium folie. Geen zin meer in folie? Dan moet je onze Lotus Kaloud proberen! De Lotus Kaloud verdeelt de warmte van de kooltjes zodat je ze niet steeds hoeft te verplaatsen. Ook kun je de lucht toevoer bedienen om de warmte van de kooltjes, de sterkte van de smaak en de dikte van de rook te bepalen!

Wat kosten kooltjes?

Stel dat je nu een keuze hebt gemaakt voor de kooltjes die je wilt hebben voor jouw shisha. Aan wat voor prijzen moet je dan denken vraag je je af? De prijs van de kooltjes die je koopt is sterk afhankelijk van het merk. De natuurlijke kooltjes zijn ook weer goedkoper dan de instant kooltjes. Over het algemeen ben je voor natuurlijke kooltjes een prijs kwijt tussen de 5 en 10 cent per stuk. De instant kolen kosten vaak 10 tot 20 cent. Belangrijk is wel dat je voor natuurlijke kooltjes langer bezig bent met het aansteken. Om het zo makkelijk mogelijk te maken bieden wij kolenbranders aan! Hier mee heb je je kolen zo aangestoken!. Bij ChizaSmoke weet je in ieder geval zeker dat je altijd de beste kooltjes in huis kunt halen voor bij het roken van je shisha.

Zoals je wel kunt zien is het echt noodzakelijk om de juiste kooltjes te hebben. Bij ons ben je aan het juiste adres voor het bestellen van alle mogelijke soorten kooltjes voor je waterpijp. Door de verschillende opties binnen ons assortiment zal jij uit kunnen komen bij de kooltjes die passen bij wat je zoekt. Wil je er achter komen hoe je jouw waterpijp helemaal moet klaarmaken dan kan je in deze blog verschillende artikelen vinden die je dit allemaal laten zien. Neem deze zeker even door als je alles uit jouw shisha wilt kunnen halen.

Author admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *